fbpx

Toen, de historie van ons koor

Het koor, dat 35 jaar bestaat (2018) is opgericht door Ton van de Weem op 18 november 1988. Hij werd als dirigent in 2003 opgevolgd door Ad Broeksteeg.
Het Veldhovens Kamerkoor staat met ingang van het seizoen 2015-2016 onder leiding van Peter van Aerts.

Als kamerkoor hebben we in de afgelopen jaren grote en wat minder grote werken uitgevoerd uit uiteenlopende perioden van Barok en Renaissance tot romantiek en modern, teveel om op te noemen.
Bent u geïnteresseerd in wat er is uitgevoerd, dan kunt u op de website een indruk krijgen van de uitgevoerde werken onder Recente concerten.
Met onze nieuwe dirigent Peter van Aerts zijn we echter een compleet andere weg ingeslagen. Hij laat ons kennis maken met Slavische, Scandinavische, Zuid-Amerikaanse muziek en daarbij ontdekken we dat we tot veel meer in staat zijn.
Toch blijven we de voor het kamerkoor zo bekende, misschien wat traditionele werken zo nu en dan ook uitvoeren gewoonweg omdat deze ook ontzettend mooi zijn.
Het Veldhovens Kamerkoor zoekt voortdurend naar nieuwe mogelijkheden om de continuïteit en kwaliteit van het kamerkoor een nieuwe impuls geven. Geïnteresseerde zangers worden dan ook graag uitgenodigd om hieraan bij te dragen.

Vooral TENOREN, ALTEN, BASSEN en SOPRANEN zijn zeer welkom!

1988_web VKK 2017
Veldhovens Kamerkoor 2012